ÜNYE KALESİ YENİ YILLA BİRLİKTE TURİZME AÇILACAK

A-
A+
Güncel Haberler, Proje Haberleri

2 bin 500 yıllık geçmişe sahip Ünye Kalesi’nde devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelinirken Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı 2024 yılı ile birlikte kalenin açılışının gerçekleştirileceğini açıkladı. Başkan Tavlı bitme aşamasına gelen çalışmaları İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ile yerinde inceleyerek “Önümüzdeki turizm sezonunda hem Ünye halkımız hem de yerli ve yabancı turistler kalemizi ziyaret edebilecekler” dedi.

Tarihi 2 bin 500 yıl öncesine dayanan, Pontus Kralı 6’ncı Mithridates tarafından inşa ettirilen Ünye Kalesi’nde Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ve Ünye Belediyesi tarafından devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi Surları onarılan, iki dehlizi açılan, çevre düzenlemesi yapılan Tarihi kalede son olarak yürüyüş platformu tamamlanmıştı. Dehlize inen raylı sistemin de tamamlanmasıyla açılış için gün sayan Ünye Kalesi’ni Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak ve Ordu Müze Müdürü Mustafa Seyfullah Kolağasıoğlu ile birlikte yerinde inceledi.

2024 YILININ İLK AÇILIŞI ÜNYE KALESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Çalışmaların tamamlanmasıyla açılış hazırlıklarına başlanıldığını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “ Restorasyon projelerimizle yeniden turizme açmaya hazırlandığımız, 2 bin 500 yıllık geçmişi bulunan Ünye Kalemizde dehlizlerin açılması sonrası raylı sistemle ziyaret edilmesi, yürüyüş yolları gibi tamamlanan birçok çalışmayı müdürlerimizle inceleyerek son durumu gözden geçirdik. Çok yakında bölgemiz için çok önemli bir destinasyonu daha hizmeti açmış olacağız. Yılbaşı itibariyle Ocak ayında kalemizin açılış izinlerini alarak bir an önce açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İlgili birim müdürlerimiz ile Müze Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Açılışın ardından hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaretine sunulacak. Kısa sürede ilgi odağı haline geleceğini tahmin ediyoruz. Son eksiklerimizi de tamamlayarak heyecanla açılış sürecini belirleme gayreti içerisindeyiz. İnşallah açılış heyecanını da hemşerilerimizle birlikte yaşayacağız. Ünye’mize hayırlı olsun” dedi.

KALEDE ÇALIŞMALAR AÇILIŞTAN SONRA DA DEVAM EDECEK

Tarihi kalede etap çalışmaların tamamlanmasının ardından yapılacak açılışla ziyaretçiler kaleyi yakından inceleme fırsatı bulacak. Diğer yandan ise kalede bir dizi çalışmalar daha yürütülecek. Kale içerisinde bulunan bazı eserlerin gün yüzüne çıkarılması adına arkeolojik çalışmalar da yer alacak.

Güncel Haberler, Proje Haberleri