17 İLDEN SPORCULAR ÜNYE’Yİ YARIŞARAK KEŞFETTİLER

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye’de ilk kez düzenlenen Okullar arası Oryantiring yarışması heyecan dolu anların yaşanmasına neden oldu. 17 ilden yüzlerce sporcu Ünye’ye gelerek hem yarıştılar hem de Ünye’yi keşfettiler. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı sporcuları tebrik ederek yarışmanın bundan sonrada devam edeceğini söyledi. Başkan Tavlı, “Her biri turizm elçilerimiz olan yavrularımızı Ünye’de ağırlamaktan dolayı mutluyuz. Her bir yavrumuzun eğitim ve spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Ünye Belediyesi ile Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Oryantiring Okul Sporları Küçükler ve Yıldızlar Grup yarışması Ünye’de gerçekleştirildi. 17 ilden 300 sporcunun katıldığı yarışlar Cumhuriyet Meydanı’ndan start alırken şehrin çeşitli yerlerine konulan hedefleri harita üzerinden bulmaya çalışan sporcular parkuru kısa sürede tamamlamak için mücadele etti.

“Şehrimize ve Gençlerimize Hayırlı Olsun”

Sabah saatlerinden itibaren yarış alanına gelen sporcular kayıt işlemlerinin ardından sırasıyla çıkış yaptı. Erkek ve Kızlar küçükler ve yıldızlar kategorisinde yarıştı. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan sporcularla yarış öncesi bir araya gelerek başarılar diledi. Başkan Tavlı yarışlarla ilgili yaptığı açıklamada “Ünye’de ilk kez oryantiring sporuna ev sahipliği yapıyoruz. Bundan sonrada bu sporun Ünye’de yapılması için destek vereceğiz. Şehrimize ve gençlerimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Tavlı’nın konuşmasının ardından hakemlerin işareti ile yarışma başladı. Sporcular gruplar halinde başlangıç noktasından çıkış yaparak daha ellerinde harita ve pusula ile belirlenen hedefleri buldu. Hızlı hareket eden sporcular kısa süre sonra bitiş çizgisine ulaşarak yarışı tamamladı. Yaklaşık 2 saat süren yarışlar sonucunda bireysel ve grup halinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi.

Ödül törenine Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali kemal Mehel, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Aydın Kuyumcu ve Belediye Meclis Üyesi Kadir Öksüz katıldı.

“Her Sporcumuz Turizm Elçimiz”

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “2002 yılından beri Türkiye’de bu faaliyetin uygulandığı sürecin 2024 ayağını Ünye’de bu yıl hayata geçiriyoruz. Bundan sonra İnşallah sürekli olarak bunu devam ettiririz. İl sayısını da artmış oluruz. Biz bu yarışa katılan sevgili çocuklarımızı şehrimizin birer turizm elçisi olarak görüyoruz. Hem sportif faaliyetlerini icra ederken hem de şehrimizi tanıma fırsatları buldular. Şehrimizin güzelliklerini ve gezilecek yerlerini de bu vesileyle fark etmiş oldular. Aynı zamanda gittikleri yerde de ilimizi, ilçemizi tanıtmak adına bizim elçimiz olacaklar. Kendilerine şimdiden bu destekleri için teşekkür ediyoruz. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ise “Misafir öğrencilerimizi içimizde görmekten duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bütün öğrencilerimize katıldıkları için teşekkür ediyorum. Dereceye girenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenler madalya ve belge ile ödüllendirildi.

Yarışma sonucunda dereceye giren sporcular şöyle;

Bireysel Dalda Dereceye Girenler;

Küçük Erkek

  1. Mazhar Artun Kovancı
  2. Kaya Alp Sayın
  3. Remzi Ozan Yıldız
  4. Atlas Pamukçu

Küçük Kız

  1. Begüm Mollamahmutoğlu
  2. Selin Gökgöz
  3. Azra Albayrak
  4. Sevdenur Mürsel

Yıldız Erkek

  1. Baran Arda Boran
  2. Dilaver Vural
  3. Ahmed Bilal Çilhoroz
  4. Yasin Varlı

Yıldız Kız

  1. Ece Yakut
  2. Elif Ece Arabulan
  3. Eylül Korkmaz
  4. Havvanur Özyurt

Grup Olarak Dereceye Girenler

Küçük Erkek

  1. ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları
  2. Niksar İmam Hatip Ortaokulu
  3. A.Ö. Tevfik Fikret Ortaokulu
  4. Havza Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu

Küçük Kız

  1. ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları
  2. A.Ö. Tevfik Fikret Ortaokulu
  3. Niksar İmam Hatip Ortaokulu
  4. Asarcık YİBO

Yıldız Erkek

  1. Niksar İmam Hatip Ortaokulu
  2. Şehit Hakan Ünver İmam Hatip Ortaokulu
  3. ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları
  4. Havza Makbule Yusuf Ölçer Ortaokulu

Yıldız Kız

  1. Niksar İmam Hatip Ortaokulu
  2. Nevşehir – Ahmet Egün Ortaokulu
  3. Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulu
  4. Bayburt Fatih Ortaokulu
Güncel Haberler