BAŞKAN TAVLI’DAN KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESNAFINA MÜJDE; “İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ”

A-
A+
Güncel Haberler, Proje Haberleri

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın Küçük Sanayi Sitesinin imar sorunu ile ilgili Ankara’da yaptığı temaslar olumlu sonuçlandı. Yapılan toplantı sonucunda Ünye Küçük Sanayi Sitesi’nde, 1/100.000 ölçekli çevre düzeni imar planı sorunu çözüldü. Sorunun çözülmesi esnafları sevindirirken Başkan Tavlı kısa sürede çalışmalara başlanarak Ünye’nin yeni sanayi sitesine kavuşacağını söyledi.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı yeni sanayi sitesinin 4 yıldır süren imar sorununa ilişkin Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Feyzullah Taner Şendere, Bakanlık ilgili Daire Başkanları ve Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar katıldı. Toplantı sanayi sitesi esnafları ve Ünye adına verimli geçerken Başkan Tavlı Ünye’ye dönerek bu müjdeyi sanayi esnafı ile paylaştı.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza HAcıimamoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Neşe Akgül Tiyaloğlu ve parti yöneticileri ile yapılan ziyarette Ünye Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinde esnaflarla bir araya gelen Başkan Tavlı süreçle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

default

Başkan Tavlı, “Yeni Sanayi Sitesi Mevcut Alandan 4 Kat Daha Büyük Olacak”

Başkan Tavlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ünye sanayi sitesinin şu andaki yerleşik alanı 8 hektar. Yaklaşık 3 hektarlık bir genişleme alanı vardı. Fakat bizden önceki dönemde riskli alan ilan edilmesi ile beraber buradaki esnaflarımızla kendi işletmeleri ile alakalı bankaya teminat vermekte zorluk ve sıkıntılar çekilen bir süreç yaşanmıştı. Geçmişte sanayi sitesinin başka bir alana taşınmasıyla alakalı bir çalışma yapılmıştı. Ancak çalışma eksik başlatılmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda mevcut rezerv olarak düşünülen alanın herhangi olmadığını sadece o dönemde yapılan çalışma ve imar ile birlikte bölge sakinlerinin de konut alanı istemesi neticesinde açılan mahkeme sonucunda bakanlığın da bu konuda tasarrufunun bulunmadığından dolayı o alanın imarın tamamı iptal edilmişti. Yaklaşık 4 yıldır Çevre ve Şehircilik Bakanlığında sanayi sitemizin problemini çözecek alanla ilgili çalışmayı başlatmış ve sürdürüyorduk. Yaptığımız istişare ve mücadele sonucunda Allah’a şükürler olsun 41 hektarlık bir alanda Ünye Sanayi Sitesi’nin imar sorununu çözmüş olduk. 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı ile ilgili görüşmeleri tamamlayarak uzlaşıyı sağladık. Bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyemizdeki 1/5.000 ölçekli ardından da Ünye Belediyemizdeki 1/1000 ölçekli imar planlarında ki değişiklik işlemleri olacak. Bunları da hızlı bir şekilde çözüme kavuşturup hem Büyükşehir Belediyemizin, hem Ünye Belediyemizin hem de sanayi sitesi kooperatifimizin taşın altına elini koyarak Ünye’mize yeni küçük sanayi sitesi kazandırması çalışması olacaktır. Sanayi sitemizin mevcut esnaflarının yanı sıra civar konutların altında esnafımız var. Bu esnaflarımızın da sanayi sitesine kavuşması için hep birlikte gayret edeceğiz.”

Başkan Tavlı, “Küçük Sanayi Sitesini Çok Daha Fazla Önemsiyoruz”

Başkan Tavlı Küçük Sanayi sitesini önemsediklerini belirterek, “Sanayi sitesinin OSB’den çok daha fazla önemsiyoruz. Çünkü burası hem istihdam sağlıyor hem de gençlerin kalfa ve usta olmaları için çıraklıktan başlayan serüvenle geleceğe hazırlanmasını sağlıyor” dedi.

Başkan Tavlı, “40 Yıllık Hayalimiz Olan OSB’yi Çözdüğümüz Gibi Bu Sorunu da Çözeceğiz”

OSB’de çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Başkan Tavlı, “Nasıl ki daha önceden 40 yıllık hayalimiz olan OSB’nin çözümü bizim dönemimize nasip olduysa inşallah siz esnaflarımızın ve hemşehrilerimin destekleriyle yeni dönemde küçük sanayi sitesinin hayata geçmesinin de bize nasip olmasını temenni ediyorum. 3,5 yıl bunun hayata geçmesi için mücadele ettim. Şimdi küçük sanayi sitesinin yapılmasıyla ilgili o süreci mevlam nasip ederse bundan daha bahtiyar benim için hiçbir şey olmaz. Sizler için gece gündüz demeden elimiz de gözümüzde işte olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Tavlı’dan Milletvekillerine Teşekkür

Başkan Tavlı Ordu Milletvekillerinin sürece her zaman destek verdiğini belirterek, “İlçemiz, Büyükşehir Belediyemizle birlikte yapacağımız ortak çalışmayla yeni bir sanayi sitesine kısa sürede kavuşacak. Bu mücadelemizde bize her zaman destek olan TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanımız, AK Parti Ordu Milletvekilimiz Sn. Prof. Dr. Mahmut Özer’e, Sn. İbrahim Ufuk Kaynak’a, Sn. Mustafa Hamarat’a ve Cumhur İttifakı Ortağımız MHP Ordu Milletvekilimiz Sn. Naci Şanlıtürk’e desteklerinden dolayı şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan ile MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu da emeği geçenlere teşekkür ederek yeni sanayi sitesinin şimdiden hayırlı olmasını temenni etti.

Başkan Tavlı’nın esnaflara yönelik müjdesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ünye Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ali Özkan da yönetimi ve esnafları adına Başkan Tavlı’ya teşekkür etti.

Güncel Haberler, Proje Haberleri