ÜNYE BELEDİYE MECLİSİNİN 01.11.2022 GÜNÜ YAPTIĞI OLAĞAN TOPLANTI KARARLARI

Rıfat KÖYLÜ  (İ)
Mehmet ARSLAN (İ)
Ahmet DİKİCİ

Gündeme geçilmeden önce gündem dışı konuları görüşmek üzere Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.md. hükümleri dikkate alınarak;

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin TAVLI Valilik Makamında  yapılacak olan toplantıya iştirak ettiğinden, Meclis Toplantısına Meclis I. Başkan Vekili Deniz BENLİ Başkanlık yapmıştır.

Meclis Üyelerinden; Zeynep YAZICI, Hüseyin KEMALOĞLU, Mustafa DARIOĞLU, Adem ATİK, Arslan GÜDEK, Mustafa ALTUN, Şevki OCAK, Rıfat KÖYLÜ, Mehmet ARSLAN’ın   mazeretleri kabul edilerek izinli sayıldı.

107- Gündemin 1.maddesinde 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa istinaden 2023 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve ücret tarifelerinin görüşülmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununa istinaden 2023 yılında uygulanacak olan vergi, harç ve ücret tarifelerinin görüşülmesi talebinin Tarife Komisyonuna havale edilmesi  teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

108- Gündemin 2.maddesinde Bilgi İşlem Müdürlüğünün 03.05 ödenek kaleminden 300.000,00 TL, 03.07 ödenek kaleminden 300.000,00 TL olmak üzere Toplam 600.000,00 TL’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 03.05 ödenek kalemine aktarılması talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda;

AKTARMA/EKLEMEMÜDÜRLÜKBÜTÇE KALEMİAKTARILAN MİKTAR
AKTARMA DÜŞÜLEN ÖDENEK KALEMİ  BİLGİ İŞLEM  MÜDÜRLÜĞÜ03.05 (Hizmet Alımları)300.000,00 TL
AKTARMA DÜŞÜNÜLEN ÖDENEK KALEMİBİLGİ İŞLEM  MÜDÜRLÜĞÜ03.07 (Menkul Mal Alımı, Gayrimaddi Hak Alımı, Bakım ve Onarım Gideri)300.000,00 TL
AKTARMA YAPILAN ÖDENEK KALEMİTEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ03.05 (Hizmet Alımları)600.000,00TL

Temizlik İşleri Müdürlüğünün ilgi tarih ve sayılı yazısında belirtilen ödenek aktarmaları incelenmiş olup, Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36/2 maddesi 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/b. maddesi gereğince aşağıdaki ödenek aktarmalarının yapılması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

109- Gündemin 3.maddesinde Teknik Hizmetler Sınıfı İle Genel İdari Hizmetleri Sınıfından olmak üzere 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49’ncumaddesi gereği sözleşmeli personel istihdam edilmesi talebiBaşkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanununda yer alan iş ve hizmetler daha etkin bir şekilde yerine getirmesi, mahalli müşterek nitelikteki görevlerin hızlı ve sorunsuz bir şekilde çözüme kavuşturulması ve ilçe halkına daha iyi hizmetler sunulabilmesi adına; tam zamanlı sözleşmeli olarak istihdam edilmesi ve ücretlerinin belirlenmesi teklifi Meclis Üyelerinin oylarına sunuldu. Yapılan müzakereler neticesinde işaret ile yapılan oylama sonucunda teklif 5393 Sayılı Kanunun 49’ncu maddesi gereği Meclis Üyesi Kerim ATEŞ’in çekimser oyuna karşılık oy çokluğu  ile kabul edildi.

110- Gündemin 4.maddesinde Belediye Meclisinin 07.06.2022 tarih ve 58 sayılı kararı ile ihdas edilen İklim Değişikliği Ve Sıfır Atık Müdürlüğüne ait Görev Ve Çalışma Yönetmeliğinin onaylanması talebiBaşkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; Belediye Meclisinin 07.06.2022 tarih ve 58 sayılı kararı ile ihdas edilen İklim Değişikliği Ve Sıfır Atık Müdürlüğüne ait Görev Ve Çalışma Yönetmeliğinin onaylanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

111- Gündemin 5.maddesinde Gölevi Mahallesi 1223 ada 28 numaralı parselin bulunduğu alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği Ordu Büyükşehir Belediye meclisinin 09.08.2022 tarih ve 2022/210 sayılı kararı ile onaylanmış ve plan kesinleşmiştir. Bahse konu alana ilişkin T.A.K.S=0.30, E=1.00, Yençok=3 kat yapılaşma koşullu konut alanı arazi kullanım kararının nazım imar planı kararları doğrultusunda yapılaşma koşullarında değişiklik yapılmaksızın, yine T.A.K.S=0.30, E=1.00, Yençok=3 kat yapılaşma koşullu TİCARET-TURİZM ALANI (TİCT) olarak belirlenmesi şeklinde imar planı değişikliği talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; İlçemiz Gölevi Mahallesi 1223 ada 28 numaralı parselin bulunduğu alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği Ordu Büyükşehir Belediye meclisinin 09.08.2022 tarih ve 2022/210 sayılı kararı ile onaylanmış ve plan kesinleşmiştir. Bahse konu alana ilişkin T.A.K.S=0.30, E=1.00, Yençok=3 kat yapılaşma koşullu konut alanı arazi kullanım kararının nazım imar planı kararları doğrultusunda yapılaşma koşullarında değişiklik yapılmaksızın, yine T.A.K.S=0.30, E=1.00, Yençok=3 kat yapılaşma koşullu TİCARET-TURİZM ALANI (TİCT) olarak belirlenmesi şeklinde imar planı değişikliği talebinin İmar Komisyonuna havale edilmesi  teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

Deniz BENLİ                          Arif Safa SARI                          Ethem Rasim UYSAL

Meclis I.Başkan V.                 Meclis Divan Katibi                  Meclis Divan Katibi

Karar tarihi                             :01/11/2022

Karar Numaraları                    :107,108,109,110,111