ÜNYE BELEDİYE MECLİSİ’NİN 01.08.2023 GÜNÜ YAPTIĞI OLAĞAN TOPLANTI KARARLARI

Şevki OCAK  (İ)
Adem ATİK
Hüseyin KEMALOĞLU

Gündeme geçilmeden önce gündem dışı konuları görüşmek üzere Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 11.md. hükümleri dikkate alınarak;

Belediye Başkanının senelik izinde olması nedeniyle Belediye Başkanlığına vekâlet eden Orhan GÜREL’İN’de toplantı programında yer alması nedeniyle 2023 yılı Ağustos ayı Meclis Toplantısı Meclis birinci Başkan Vekili Deniz BENLİ Başkanlığında icra edilmiştir.

Meclis Üyelerinden; Kadir GÜMÜŞ, Suna YERLİKAYA, Kerim ATEŞ, Mustafa ALTUN, Sema KURT, Arslan GÜDEK, Mustafa DARIOĞLU, Rıfat KÖYLÜ, Samet TECER, Şevki OCAK’ın mazeretleri kabul edilerek izinli sayıldı.

84-Gündemin 1.maddesinde Kurumumuzdaki bazı dolu memur norm kadro derecelerinin güncellenmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; 09.04.2023 tarih ve 32158 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Belediye ve Bağlı Kuruluşlar ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” hükümleri gereği Teknik Hizmetler Sınıfından değiştirilmek istenen dolu kadro derecelerinin 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/l maddesi gereği değiştirilerek ihdas edilmesi teklifi Meclis Üyelerinin oylarına sunuldu. İşaret ile yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

85- Gündemin 2.maddesinde Hamidiye Mahallesi Çakmakçı Sokak No:4 sayılı adreste, 188 ada 23 parsel üzerinde bulunan yerin içkili yerler krokisi içerisine ilave edilip edilmemesine ilişkin alınan İçkili Yerler Komisyonu Kararının görüşülmesi talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili maddesine uygun olmadığı ve çevresel faktörler de göz önüne alındığından söz konusu yerin içkili alan krokisi içerisine dâhil edilmesi talebinin İçkili Yerler Belirleme Komisyon raporu da dikkate alınarak uygun olmadığı teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

86- Gündemin 3.maddesinde İmar komisyonuna havale olunan, İlçemiz Muhtelif Mahallelerinde Ordu Büyükşehir Belediye meclisinin 12.05.2023 tarih ve 2023/165 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği kapsamında hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; “Belediye Meclisinin 04.07.2023 tarih ve 82 sayılı kararı ile imar komisyonuna havale olunan, İlçemiz Muhtelif Mahallelerinde Ordu Büyükşehir Belediye meclisinin 12.05.2023 tarih ve 2023/165 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği kapsamında hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifidir.

Uygulama imar planı değişikliği ile Gölevi, Atatürk, Burunucu, Ortayılmazlar, Çamurlu, Hamidiye, Kaledere, Çınarlık, Saraçlı, Yunus Emre, Liseler, Çatalpınar, Bayramca, Gürecülü, Fevzi Çakmak, Cevizdere, Yüceler, Keş, Eskikızılcakese Mahallelerinde Nazım imar planı kararları doğrultusunda düzenlemeler yapıldığı görülmüştür.” şeklindeki İmar komisyonu raporu doğrultusunda 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebinin 3194 Sayılı yasanın 8-b maddesi gereğince onaylanması teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde Meclis Üyelerinden Murat ÇIRAKLI ile Kemal MARAL’ın çekimser oylarına karşılık teklif aynen oy çokluğuyla kabul edildi.

87- Gündemin 4.maddesinde İlçemiz Yaylalı, Elmalık, Yiğitler Mahallelerinde yapılacak olan 2/B kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere her mahalleden tespit edilen 6’şar kişinin Kadastro Bilirkişiliğine seçilmeleri talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda;

YAYLALI
ALİ BOZKURT
BEŞİR KESKİN
GÜREL KESKİN

Kadastro Bilirkişisi olarak seçilmeleri teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

88- Gündemin 5.maddesinde Gölevi Mahallesi Batı Park Millet Bahçesi Peyzaj ve Çevre Düzenleme Yapım İşinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 7.000.000,00 TL ilave kredi kullanılması talebi Başkanın talimatı üzerine okundu. Yapılan müzakere sonucunda; İlçemiz Gölevi Mahallesi Batı Park Millet Bahçesi Peyzaj ve Çevre Düzenleme Yapım İşinde kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den 7.000.000,00TL ilave kredi kullanılması ve bu konuda Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İşaretle yapılan oylama neticesinde teklif aynen oy birliğiyle kabul edildi.

Deniz BENLİ                       Arif Safa SARI                           Ethem Rasim UYSAL

Meclis I. Başkan V.              Meclis Divan Kâtibi                  Meclis Divan Kâtibi

Karar tarihi                             :01/08/2023

Karar Numaraları                    :84,85,86,87,88