ÜNYE YÖRESEL ÜRÜNLER ÜRETİM MERKEZİ VE AŞEVİ

Tamamlanan Projeler Proje İş Birliği : DOKAP (Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığı) Proje Adresi : Cevizdere Mahallesi

Ünye Belediyesi tarafından projesi ve ihale süreci tamamlanan “Yöresel Ürün Üretim Merkezi ve Aşevi” projesi hayata geçirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleriyle Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde çalışmalar tamamlandı.

Yöresel Ürün Üretim Merkezi projesi kapsamında 2 adet binanın onarılarak üretim atölyesine dönüşüm süreci gerçekleştirildi. Üretim merkezinin zemin katında ürün kabulü, bulaşıkhane,  hazırlık mutfak, sıcak mutfak ve paketleme odası, 1. Katta kuru gıda deposu, ürünlerin kuru madde miktarlarının ölçülüp ph’larının belirlendiği laboratuvar, 3. Katta idari kısım personel dinlenme, soyunma odaları, mutfak, yemekhanesi yer aldı. Giriş kısmındaki tek katlı binada ise soğuk hava deposu ve Karadeniz Sahil Yolu kullanıcıları ve Ünye halkının kullanacağı bir satış reyonu ile kafeterya yapılacak.