ÜNYE’YE YOL YATIRIMLARINDA ÇAĞ ATLATACAK KOMPLEKS

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye’nin yol yatırımları anlamında önümüzdeki en az 10 yıl boyunca ihtiyaçlarını karşılayacak olan Ünye Belediyesi beton santrali ve konkasör şantiyesi alanında sona yaklaşılıyor.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, beraberinde AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan, Cumhur İttifakı Ortağı MHP Ünye İlçe Başkanı Murtaza Hacıimamoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve basın mensupları ile tesissin hazırlıklarının sürdüğü alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Tavlı, “Ünye’miz İçin Çok Değerli Bir Yatırımı Hayata Geçiriyoruz”

Ünye’nin yol yatırımları anlamında çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan tesisi hayata geçiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Yaptığı açıklamada, “Ünye Belediyemizin sorumlu olduğu alanlarda yol kalitesinin arttırılması için çok kıymet arz eden bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 8 ay önce bu yeri keşfettik ve bu alanın kamulaştırma işlemlerinin tamamladıktan sonra ÇED raporu ile ilgili kurumların görüşlerine başvuruldu ve onaylandığı sürece gelmiş olduk. Öte yandan betonun hammaddesi olan kum ve çakılın üretilmesi için kankasör şantiyesi ile ilgili ihalemizi gerçekleştirdik. Kankasör tesisimizin yapım işi tamamlandı ve sahaya montaj aşamasına gelindi. Bir ay içerisinde faaliyete geçmesi ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Böylece yol yatırımları anlamında iki kat daha fazla hizmet üretmek kabiliyetine kavuşmuş olacağız. Bu tesisimizi Ünye’mize kazandırırken hali hazırda bulunan beton santralimizi daha işlevsel hale getirebilmek için ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. Santralimize 4 ADET 12 Metreküplük TRANSMİKSER, 1 ADET 38 Metreküplük BETON POMPASI, 1 ADET KARMİKS MOBİL MİKSER, 1 ADET ÇEKİCİ TIR olmak üzere yaklaşık 7 milyon liralık yatırım yaptık. Böylece bu yaz dönemi ile birlikte Ünye’mizde beton olmak üzere yol yatırımlarına ihtiyaç olan her noktada hizmet üretmenin gayreti içinde olacağız. Toplamda 12 milyon liralık bir yatırımla donattığımız tesisimiz 30 milyon liranın üzerinde değeri ile Ünye’mize uzun yıllar hizmet edecek.” diye konuştu.

Başkan Tavlı, “Tesis Alanı Stratejik Bir Noktada Yer Alıyor”

Hazırlık çalışmaları devam eden beton santrali ve Konkasör şantiyesinin stratejik bir noktada yer aldığını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyni Tavlı, “Tesis alanımız altyapı ihalesi yapılan ve başlayacak olan Ünye Organize Sanayi Bölgemize 1 kilometre uzaklıktadır. Öte yandan Hızarbaşıgünlük Mahallesi üzerinden yeni açtığımız ve tamamlanmak üzere olan yol ile İnkur, Fatih, Yeşilkent, Yenikent, Tekkiraz gibi iç mahallelerimize bağlanan Akkuş-Niksar yoluna 3,5 kilometre mesafede yer alıyor. Bu açıdan da konumu itibariyle yıllık bazda hem zaman hem de maddi tasarruf sağlayacak bir konumda yer alıyor.” dedi.

Başkan Tavlı, “Ünye’nin En Az 10 Yıllık Malzeme İhtiyacını Karşılayacak”

Yeni tesis alanının hammadde açısından zengin bir bölge olduğunun altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ünye’nin yol yatırımları anlamında hammadde niteliği açısından en az 10 yıllık ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.

Başkan Tavlı, “Bugün Bir Seçim Olsa Oy Oranımız %70’in Üzerinde

İnceleme yapılan alanda bir gazetecinin, bir sosyal medya hesabından “Ünye’de yerel yönetimin oy oranının %35’e düştüğü” şeklinde ki paylaşımını sorması üzerine açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu tip asparagas ve art niyet taşıyan haberlerin gerçeği yansıtmaktan çok belirli bir amaca hizmet etmek üzere kurgulandığını belirtti. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinde AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldiğini anlatan Başkan Tavlı, “Ziyaretimizde Genel Başkan Yardımcımız ve Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile Ünye üzerine sohbet ettik. 4 dönem üst üste yaptığı belediyecilik tecrübelerinden faydalandık. Kendileri bizlere hizmetlerimizden ötürü teşekkür etti. Ünye’yi bu anlamda yakından takip ettiklerini belirten Genel Başkan Yardımcımız Partimiz tarafından yapılan kamuoyu anketini de bizlerle paylaştı. Bu pazar bir yerel seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz şeklinde gerçekleştirilen ankette Ünye’de yerel seçimler anlamında Cumhur İttifakının oy oranının %70’in üzerinde olduğunu bizlere belirtti. Bu tip haberler, belirli bir kesimin çıkarları doğrultusunda yaptığı kasıtlı haberlerdir. 2019 yerel seçimlerinde %58,4 olan oy oranının son ankette %70’in üzerinde çıkması bizleri mutlu etmiştir. Bu rakam bizlerin sorumluluğunu daha da arttırmıştır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Teveccüh gösteren hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler milletimize hizmet yolunda yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Güncel Haberler