ÇEVREYE DUYARLI VE YENİLİKÇİ BELEDİYE ANLAYIŞI

125 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Ünye’de Ünye Belediyesi’nin çevreye duyarlı uygulamaları göze çarpıyor.

Ordu’da ilk olarak uygulanmaya başlanan, yer altı çöp konteyner sistemi, elektronik atık geri dönüşüm uygulaması, sokak hayvanları için ekmek toplama noktaları, klakson çalma kampanyası gibi çevreye duyarlı birçok yeniliğe imza atan Ünye Belediyesi, şimdi yine farklı ve örnek teşkil edebilecek bir uygulamayı hayat geçirdi.

Kent merkezinde kâğıt toplayan ihtiyaç sahibi 14 vatandaşımızın araçları giydirilerek estetik açıdan güzel bir görünüm sağlandı. Ayrıca yine bu vatandaşlarımıza iş kıyafeti verildi. Artık daha düzenli ve göze hitap edecek şekilde donanıma kavuşan kağıt toplayıcıları gün içerisinde topladıkları kağıt grubu atıkları aktarma merkezilerine yaşayarak hem çevreyi korumaya karşı sorumluluklarını yerine getiriyor, hem de geçimlerini sağlamış oluyorlar.