ÜNYE BELEDİYESİNDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÖRNEK UYGULAMA

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye Belediyesi, sokak hayvanları için örnek bir uygulama başlattı. Uygulama ile hem ekmek israfının önüne geçiliyor. Hem de sokak hayvanları için gıda toplanıyor.

HEM EKMEK İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLİYOR, HEM DE SOKAK HAYVANLARI BESLENİYOR

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın talimatıyla sokak hayvanlarına yönelik örnek bir proje başlatıldı. Proje çerçevesinde kentin birçok noktasına ekmek geri dönüşüm kutuları yerleştirildi. Ekmek toplama kutularında gün içerisinde toplanan ekmekler düzenli olarak hayvan barınaklarına götürülerek sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılıyor. Böylece hem ekmek israfının önüne geçiliyor. Hem de sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlanıyor.

HER KUTUNUN ALTINDA AYRICA YEM BÖLÜMÜ DE BULUNUYOR

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan örnek proje ile kentin her noktasına konulan ekmek toplama kutularının altında bir de sokak hayvanları için yem bölümü düşünüldü. Her kutunu altında bulunan yem bölümüne Ünye Belediyesi tarafından her gün düzenli olarak yem bırakılıyor.

 

Konu hakkında bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Sokak hayvanlarını düzenli olarak takip ediyoruz. Özellikle barınakta bulunan hayvanlarımızın veteriner hekimlerimiz tarafından düzenli kontrolleri ve bakımları yapılıyor. Proje ile ilçemizde hem ekmek israfının önüne geçmiş oluyoruz. Hem de barınakta bulunan hayvanlarımızın beslenmesine katkı sağlamış oluyor. Ayrıca, her ekmek kazanım kutumuzun altına bir de yem bölümü koyduk. Ekiplerimiz düzenli olarak yem bırakarak hayvanlarımızın beslenmesini sağlıyor” diye konuştu.

Güncel Haberler
Foto Galeri (4 fotoğraf)