ÜNYE BELEDİYESİ 3 YILDA 85 MİLYON LİRALIK BORÇ YÜKÜNDEN KURTULDU

A-
A+
Güncel Haberler
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Tasarruf yaparken hizmeti azaltarak değil doğru yerde doğru işler yaparak bu işleri yürüttük” dedi ve göreve geldiği 31 Mart 2019’dan bu yana Ünye Belediyesi’ni 85 Milyon liralık borç yükünden kurtardıklarını ifade etti.

Ünye Belediye Meclisi 2022 yılının ilk meclis toplantısını Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdi. Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, toplantıya yeni yıl temennisi ile başladı. Başkan Tavlı; “Yeni yılınızı tebrik ederken, 2021 yılında yaşadığımız yangın, sel gibi afetlerin yanı sıra salgın hastalıklardan Mevla’m ilçemizi, ülkemizi ve dünyamızı korusun. 2022 yılında bunların son bulduğu güzel bir yıl geçirmenizi diliyorum” dedi.

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Ünye Belediyesi’nin 2019 yerel seçimlerinden sonra yapılan hizmetlerden oluşan özet bir tanıtım filmi yayınlandı. 20 dakikalık filmde alt yapıdan ulaşıma, eğitimden sosyal hizmetlere kadar hayata geçen ve yapımı devam eden hizmetler yer aldı.

“Ünye Belediyesi’ni Sürdürülebilir Borcu Olan Belediyeye Dönüştürdük”

Ünye Belediyesi’nin sadece borçlanan değil, hem borcunu ödeyen hem de hizmet yapan bir kuruma dönüştüğünü belirten Başkan Hüseyin Tavlı, “Şu anda çekilen kredileriyle birlikte Ünye Belediyesi’nin toplam borcu 49 Milyon 100 bin TL seviyelerindedir. Geçmişte 135 Milyon lira olan borcumuzu bugün 49 Milyon lira seviyelerine kadar düşürdük. Ünye Belediyesi 2019 yılından bu yana yaptığı hizmetleri yürütürken israfı önleyerek başardı. Tasarrufu, hizmeti azaltarak değil sadece ve sadece doğru yere ve doğru işler yaparak başardık. Ünye Belediyesi’ni 3 yıl içinde 85 Milyon liralık borç yükünden kurtararak 49 Milyon lira gibi sürdürülebilir bir borcu olan kuruma dönüştürdük” dedi.

Meclis Üyelerinden Alkış Aldı

Bir yıllık icraatlarına yer aldığı tanıtım filmi meclis üyeleri tarafından alkışlanırken, Başkan Tavlı, “Bu süreç içerisinde yaptığımız hizmetlerle şehrimizin modern ve yaşanabilir bir şehir olması yönündeki çalışmalarımızda beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan meclis üyesi arkadaşlarıma, birim müdürlerimize ve mesai arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bundan sonra da inşallah aynı şekilde görev süremiz içerisinde hemşerilerimize ve memleketimize en iyi şekilde hizmet üretmeye ve memleketimizin eksikliklerini giderme noktasında el birliğiyle gayret etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantı gündem maddelerinin meclis üyeleri tarafından görüşülmesiyle sona erdi.

Güncel Haberler