“HEM HİZMET ÜRETİYORUZ, HEM DE ENVANTERİMİZE YENİ ARAÇLAR KATIYORUZ”

A-
A+
Güncel Haberler

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, belediye meclisinin mart ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa bir adet 10 metreküplük çöp aracı, 1 adet Greyder, 3 adet beton mikser aracı ve şu an alım işlemine başlamış bulunduğumuz Carmix beton üretim aracı olmak üzere belediye envanterimize 6 adet önemli hizmet aracını kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Hem hizmet üretiyoruz, hem de hizmet üretimini artırmak adına belediye envanterimize ihtiyaç duyulan araçları kazandırıyoruz.” dedi.

Ünye Belediyesi Mart ayı olağan belediye meclis toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

-Meclis oturumu saygı duruşu ile başladı-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, belediye meclis toplantısı öncesi İdlib’te hain saldırı sonucu şehit düşen kahraman Mehmetçilerimizi saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, meclisi bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

“Bu yıl toplamda 6 aracı envanterimize katmış olduk”

Ünye’de göreve geldikleri günden bu yana yoğun bir çalışma programı yürüttüklerini kaydeden Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, aynı zamanda belediye araç parkuruna da özellikle yol yapım hizmetine yönelik yeni araçlar kazandırdıklarını kaydetti.

Başkan Tavlı, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl 15 km’nin üzerinde kırsal bölgelerimizde beton yol yaptık. Ayrıca tüm mahallerimizde tek ekiple yol bakım olmak üzere birçok şekilde hizmet vermeye gayret ettik. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Bu yüzden gerekli tedbirleri almaya başladık. İlk etapta bir adet greyder alımı gerçekleştirdik. Greyder alımı ile ilgili Türkiye Belediyeler Birliği bizlere 500 bin lira bir destek sözü vermişti. Ancak son görüşmelerde bu desteği nakdi olarak yapamayacaklarını belirttiler. Bu nedenle greyderin tamamını belediyemizin bütçesi ile envanterimize kazandırmış olduk. Akabinde Belediyeler Birliği bizlere bir beton mikseri alımı ile ilgili söz verdi. Birliğin Genel Sekteri bununla ilgili talimatını da verdi ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü mikser alımı ile ilgili ihaleye çıktı. Ayrıca 2 adet beton mikserini daha belediyemizin imkânları ile almış bulunmaktayız. Geçen yıl 4 araç kiralayarak beton yol hizmeti vermiştik. Bu yıl 3 adet beton mikserini kendi envanterimize katmanını mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca uzak mahallelerimizde yerinde beton üretebilmek adına bir adet Carmix adı verilen yaklaşık 500 bin lira maliyeti olan beton üretim aracı alımı ile ilgili süreci başlatmış bulunmaktayız. Böylece bu yıl içerisinde bir adet 10 metreküplük çöp aracı, 1 adet Greyder, 3 adet beton mikser aracı ve şu an alım işlemine başlamış bulunduğumuz Carmix beton üretim aracı olmak üzere belediye envanterimize 6 adet önemli hizmet aracını kazandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.  Göreve geldiğimiz günden bu yana hem hizmet üretiyoruz, hem de hizmet üretimini artırmak adına belediye envanterimize ihtiyaç duyulan araçları kazandırıyoruz.”

-“Yol çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız”-

Malzemeli yol bakım ve tesviye çalışmalarında Ünye’nin doğusu ve batısı olmak üzere 2 ekip oluşturacaklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Böylece her bölgeye hızlı bir şekilde hizmet etmeyi planlıyoruz. Kırsalda yer alan mahallelerimiz hizmet görememenin yoksunluğu içerisindeydi. Bir kısmı sıfır asfalt hizmeti ile buluştu. Ama bu asfalt yolların bağlantı yolları var. Bu yolların da acil bir şekilde iyileştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle nisan sonu mayıs başı gibi hava şartlarının iyileşmesi ile beraber hızlı bir şekilde çalışma başlatacağız. Hava şartlarını yağışlı olması durumunda yol çalışması yapılamıyor. Çünkü hem yapılan emek boşa gidiyor, hem de mevcut yolları da ağır vasıtalı iş araçları olduğu için bozuyor. Bu nedenle çalışmaların yapılırken yolların kuru olması gerekiyor. O nedenle şu an acil düzenlenmesi gerek yolları yapıyoruz. Asıl çalışmalarımız ise belirttiğim tarihte başlayacak.” dedi.

-“Ünye’mizi ortak akılla yönetiyoruz”-

Ünye’ye hizmet etmekten başka bir gayeleri olmadığının altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu nedenle mecliste yer alan tüm siyasi parti temsilcileri ile istişare içerisinde olduklarını belirtti.

Başkan Tavlı, “Ünye’mizi birlikte yönetmek ve doğru işlere imza atmak adına sadece kendi gurubumuzla değil, meclis toplantımız öncesi muhalefet partilerimizin temsilcileri olan meclis üyelerimizle de toplantılar gerçekleştiriyoruz. Çünkü bizim tek gayemiz Ünye’mize hizmet etmek.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın konuşmalarının ardından gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Ünye Belediye Meclisi’nin bir sonraki oturumu 07 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.  

Güncel Haberler