BELEDİYE ALACAKLARINA DAİR İKİNCİ FIRSAT!

A-
A+
Güncel Haberler

Kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun çerçevesinde vatandaşlarımız kamuya ait olan borçlarını taksitlendirebilecek.

Mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçen ve 30078 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun çerçevesinde vatandaşlarımız kamuya ait olan borçlarını taksitlendirebilecek.

Özellikle peşin ödemede vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlanacak. Bu kapsam içerisinde vatandaşlarımız 31 Mart 2017 tarihinden önceki Emlak Vergisini, Çevre Temizlik Vergisini, Eğlence Vergisini, İlan ve Reklam Vergisi ile Belediye’ye olan Ecrimisil borçlarını taksitlendirebilecekler. Bunun haricinde ki borçlarla ilgili taksitlendirme olmayacak.

Ünye Belediyesi’ne borcu bulunan vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için taksitlendirme başvurularını en geç 30 Haziran 2017 tarihine kadar belediyeye şahsen veya iadeli taahhütlü mektupla yapmaları gerekiyor.

Kanundan yararlanmak için başvuruda bulunulması halinde vergi borçları ile ilgili peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte ödeme seçeneklerinden biri seçilebilecek ve ilk taksit 31 Temmuz 2017 tarihine kadar, kalan taksitler ise 2’şer aylık dönemler halinde ödenecektir.

Yapılandırmanın devam edebilmesi için ilk 2 taksitin süresinde ödenmesi şarttır.

Yapılandırma başvurusunda, borcun vade tarihinden tahsil edildiği tarihe kadar geçen süre için hesaplanan gecikme zammı tutarı yerine, Yİ-ÜFE tutarı tahsil edilecek, peşin ödemelerde ise hesaplanan gecikme zammı tutarının yarısı tahsil edilecektir.

Ayrıca taksit ödemeleri kredi kartı ile de yapılabilecek, kredi kartı ödemelerinde taksit imkânı ise anlaşmalı banka kartlarına yapılabilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncel Haberler
Foto Galeri (1 fotoğraf)