15 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNDE ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

A-
A+
Güncel Haberler

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü programları kapsamında tüm Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı tarafından himaye edilen bir dizi programlar gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede Ünye’de de şehitlikler ziyaret edilerek dualar edildi.

Ziyaretlere Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda kişi katıldı.

BAŞKAN ÇAMYAR, “UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Ziyaretlerde bir açıklama yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle ülkemizin tamamında unutmayacağız, unutturmayacağız adı altında yapılan programlar çerçevesinde bizlerde Ünye’mizde ki şehit kabirlerimizi ziyaret ettik” dedi.

Ünye’de 1965 yılından bu yanan tutulan resmi kayıtlar çerçevesinde Polis ve Asker olmak üzere 24 şehit bulunduğunu söyleyen Başkan Çamyar, “Ünye Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Ünye Kaymakamlığı ile birlikte Ünye’de bulunan şehit kabirlerinin dizaynı ile ilgili çalışmalar yürütüldü ve yürütülmeye devam ediyor. Son dönemde çıkan yasal mevzuat çerçevesi içerisinde bundan sonraki şehitlerin kabirleri de bir standart çerçevesinde devlet tarafından yapılacak. Daha önce şehit düşen evlatlarımızın kabirlerinin de bu çerçevede yapılacak” dedi.

BAŞKAN ÇAMYAR, “BU AZİZ MİLLET 15 TEMMUZ’DA HAİNLERE GEREKEN CEVABI VE MESAJI VERMİŞTİR”

15 Temmuz gecesi yaşanan hani darbe girişiminde milletin tam bir kahramanlık örneği gösterdiğinin altını çizen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “250’ye yakın şehidimiz ve 2 bin 193 gazimiz var. Vatan toprağına saldıran hainler her bir karışında gerekli cevabı aldıkları gibi o gece de gerekli cevabı aldılar. Ruhlarını 1 dolara satan hainlere vatan evlatları sokağa çıkmak ve tankların önüne yatmak suretiyle gerekli cevabı vermiş oldular. Bundan sonra da benzeri eylem planlamak isteyenlere karşı da bu bir mesaj olmuş oldu. Yani bu vatanın bir karış toprağında gözü olanlara karşı binlerce kişi ölmeye hazır olduğunu gösterdi. Mevla’m bizlere o günleri tekrar yaşatmasın. Bu millet aziz millet, Çanakkale’de yedi düvele karşı nasıl mücadele ettiyse, bugün de değişik şekillerde gerek terör örgütlerini arkadan finanse ederek, gerekse silah desteği sağlayarak Türkiye’ye meydan okuma savaşında olanlara karşı da aynı inanç ve azimle mücadelesine devam edecektir” dedi.

Başkan Çamyar ayrıca “Ünye’mizde bugün gerçekleştirdiğimiz şehitlik ziyaretlerimize başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, siyasi partilerimiz, resmi kurum temsilcilerimiz, muhtarlarımız ve tüm kesimden insanlarımız bu ziyaretlerimizde bizlerle birlikte oldular. Ben hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum ve bu vesile ile bir kez daha şehitlerimize rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Güncel Haberler