ÜNYE BELEDİYESİ TEMMUZ 2023 OLAĞAN MECLİS GÜNDEMİ

04.07.2023 TARİH SAAT 14:00’TE BELEDİYE MECLİS SALONUNDA YAPILACAK OLAN TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTI GÜNDEMİ

1. Plan Ve Bütçe Komisyonunca karara bağlanan 2023 yılı ek ödenek talebinin görüşülmesi. (Mali Hizmetler Müdürlüğü)
  2. Ünye Kültür Sanat ve Turizm Festivali kapsamında yapılacak olan yarışmalarda dereceye girecek olanlara verilecek ödül miktarının belirlenmesine ilişkin alınan Plan Ve Bütçe Komisyon kararının görüşülmesi talebi. (Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)
  3. 360 Sayılı Kanunu Kapsamında 30 Mart 2014 tarihinde Tüzel Kişilikleri sona eren İl Özel İdaresi ve Köy Tüzel Kişiliklerine ait okul, okul arsası ve müştemilatlarının Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu kararı ile Ünye Belediyesine devir yapılanlardan müzekkeresinde mahallesi, ada ve parsel numarası belirtilen taşınmazların Maliye Hazinesine bedelsiz olarak devredilmesi talebi. (Bilgi İşlem Müdürlüğü)
  4. Mülkiyeti Belediyemize ait imar planında BELEDİYE HİZMET ALANI arazi kullanım kararlı olan 5288 ada 3 parsel ve 5301 ada 1 parselin imar planı değişikliği için gerekli çalışmaların başlatıldığından, Nuriye Mahallesi 5288 ada 3 nolu parsele 24 derslikli Nuriye İlkokulu yapımı için, Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis Ve Devri Hakkındaki Yönetmeliğin 6.maddesine istinaden Milli Eğitim Bakanlığı adına 2 yıl süre ile ön tahsis yapılması talebi. (Bilgi İşlem Müdürlüğü)
  5. İşletme ve İştirakler Müdürlüğüne bağlı tesislerdeki ücretlerin güncellenmesine ilişkin alınan Tarife Komisyon Kararının görüşülmesi. (İşletme Ve İştirakler Müdürlüğü)
  6. İmar komisyonuna havale olunan, mevzuat hükümlerine istinaden bölge otoparklarından tahsisin şekline ilişkin usul ve esasların belirlenmesi talebi (İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü)
  7. İmar komisyonuna havale olunan 01.01.2016 tarihinden sonra uygulanacak çatı kuralları başlığı ve ticari alanlarda yapılacak olan yapılar için çatı kuralları başlıklarında belirlenen kural ve esasların günümüz şartları ve güncel mevzuat hükümleri doğrultusunda revize edilmesi talebi. (İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü)
  8. İmar komisyonuna havale olunan, İlçemiz Muhtelif Mahallelerinde Ordu Büyükşehir Belediye meclisinin 12.05.2023 tarih ve 2023/165 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği kapsamında hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği talebi. (İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü)
  9. Hamidiye Mahallesi Çakmakçı Sokak No:4 sayılı 188 ada 23 parsel üzerinde bulunan ve mülkiyeti Ünye Ticaret ve Sanayi Odasına ait olan yerin Belediye Meclisince belirlenen “İçkili Alan Krokisine” ilave yapılması talebi. (Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü)