TEMMUZ 2022 BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİ

05.07.2022 TARİH SAAT 14:00’TE BELEDİYE MECLİS SALONUNDA YAPILACAK OLAN TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTI GÜNDEMİ

1. Ordu Büyükşehir Belediyesi İştiraki OREN A.Ş. tarafından yenilenebilir enerji yatırımları kapsamında yürütülen rüzgâr enerji santrali yatırımı için İlçemizde de çalışmalarını yapılabilmesine esas olmak üzere Başkanlığımız             ile OREN A.Ş. arasında protokol imzalanabilmesi için Ünye Belediye Başkanı Hüseyin TAVLI ‘ya yetki verilmesi talebi. (Destek Hizmetleri Müdürlüğü)
  2. Temizlik İşleri Müdürlüğünün araçlarının giremediği sahil, mesire  alanı, piknik alanı gibi yerlerdeki çöpleri kısa zamanda toplamak ve temizlemek için Üç Tekerli Motosiklete alımı talebi (Destek Hizmetleri Müdürlüğü)
  3. Belediyemizce düzenlenecek olan Yağlı Güreşler ile Rahvan At Yarışlarında dereceye girecek olanlara verilecek ola ödül miktarına ilişkin Plan Ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi talebi. (Basın Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü)
  4. Hamidiye Mahallesi Çakmakçı Sokak No:4 sayılı adreste 188 ada 28 parsel üzerinde bulunan yerin Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından “İçkili Yerler Krokisi” içerisine dâhil edilmesi talebi (Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü)
  5. Ulusal Marketlerden Yeni Açılan her işyeri için alınan ücretin yeniden belirlenmesi talebi (Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü)
  6. İmar komisyonuna havale olunan “31.12.2017 TARİHİNDEN ÖNCE YAPILMIŞ YURT, PANSİYON VB. UMUMİ İŞLETMELER OLARAK KULLANILAN BİNALARDA YANGIN GÜVENLİK ŞARTLARINININ SAĞLANMASI AMACIYLA MEVCUT YAPILARA ÇEKME MESAFESİ İÇERİSİNDE KALMAK KAYDI İLE ARKA BAHÇE VE YAN BAHÇE GİRİŞ ÇIKIŞLARINA ENGEL OLMAYACAK ŞEKİLDE İLGİLİ YÖNETMELİĞE UYGUN DEMİR/ÇELİK KONSTRÜKSİYON YANGIN MERDİVENİ YAPILABİLİR.” şeklindeki plan notunun talebi (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)
  7. İmar komisyonuna havale olunan, Atatürk Mahallesi 642 ada 126 numaralı parselin bulunduğu alanda Otopark arazi kullanım kararının 2018 revizyon imar planı öncesi haline dönüştürülmesi şeklinde imar planı değişikliği talebi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)
  8. İmar komisyonuna havale olunan, Çatalpınar Mahallesi 2601 ada 1 numaralı parselin bulunduğu alana ilişkin nazım imar planı kararları doğrultusunda E=0.15, Yençok=2 kat yapılaşma koşullu Akaryakıt + LPG Satış ve Servis İstasyonu arazi kullanım kararının belirlenmesi şeklinde ilave uygulama imar planı talebi. (İmar ve Şehircilik Müdürlüğü)