ŞEHİT VE GAZİLER ÜNYE’DE ANILDI

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü dolayısıyla Ünye’de biz dizi etkinlik düzenlendi.

Ünye’de ki anma töreni ilk olarak Ünye Cumhuriyet Meydanında başladı. Saat 10:00’da Atatürk anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan tören çelenk sunumlarının ardından son buldu.

Törene Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninin ardından Yusuf bahri Anadolu İmam Hatip Lisesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi.

Son olarak Ünye Belediyesi tarafından Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları onuruna yemek verildi.

Burada ki programda konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Hayatın gerçek anlamıyla lezzetine varabilmenin ilk şartı, bir vatana sahip olmaktır. Dünyada, huzur ve güven içinde yaşayıp, dini görevlerimizi gereği gibi yerine getirmemizde ancak bağımsız bir vatana sahip olmakla mümkündür. Atalarımız dünyanın en güzel ve bereketli topraklarını vatan olarak seçmişler, canları pahasına korumuşlar, üzerinde bir medeniyet kurarak bizlere emanet etmişlerdir. Bu vatanın, bu millete ait olduğu, bağrında yatan binlerce şehitlerle adeta tescil edilmiştir. Bu nedenle Bu toprakların bedeli oldukça pahalıdır. Bu bedeli ödeyecek hiçbir maddi değer ölçüsü yoktur. Vatan toprağı kutsaldır, satılamaz, kaderine terk edilemez. Çanakkale zaferinin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Açlık ve sefalet, yoksulluk ve perişanlık Türk askerinin yapısını hiçbir zaman değiştirmemiştir… Mehmetçik bayrak için vatan ve devlet için, din uğruna ölmeyi kendisi için şeref saymıştır. Onlar, Şehadetin Peygamberlikten sonra en büyük rütbe olduğuna inanan kahramanlardır. Peygamberimiz şöyle buyurmakta; Şehitlerin cennette tek bir arzusu vardır. “Tekrar dünyaya çıksak ve tekrar şehit olsak” derler. Bugün, Çanakkale de tamamı şehit düşen Lise öğrencilerini anlamamız gerekiyor... Cepheye mermi taşırken yolda donarak şehit olan Şerife bacıları, hayatının baharında cepheye koşan nice delikanlıları, Vatana kurban olsun diye kınalayıp cepheye gönderen anaları anlamamız gerekiyor. Yaralı Mehmetçiklerin suya çok ihtiyacı olmasına rağmen diğer yaralı askerlere göndermesini anlayamazsak, Çanakkale ruhunu anlayamayız. Onlar Yaşamak için değil, Yaşatmak için var olduklarına inanıyorlardı… Kendini düşünen değil, ülkesi için, milleti için, gelecek nesiller için hayatını feda eden kahramanlardı. 15 Temmuzda üzerine mermiler yağan vatandaşlarımızın elinde silah yoktu, ama yüreklerinde vatan aşkı vardı… Üzerlerine tanklarla, helikopterlerle, f-16’larla ateş edilirken onlar süs havuzunda abdest alıp şehadete koştular… Tıpkı Çanakkale gibi vatan aşkı, demir ve çeliğe bir kez daha galip geldi… Selam olsun bu vatan için bu vatanın topraklarından cennet kapısına gidenlere. Bu duygularımla Çanakkale zaferinin 102. Yılında bu topraklar için toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, siz değerli ailelerine metanet diliyorum” diye konuştu.

Programda konuşan Ünye Kaymakamı ise “Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Aziz Şehitlerimiz, ebediyete intikal etmiş Gazilerimiz ve tüm vatan sevgisi, vatana bağlılık duygusu içerisinde ülkemiz için yararlılık göstermiş, fedakârlık yapmış vatandaşlarımızın huzurunda saygıyla eğiliyorum” diye konuştu

Yemek programından sonra şehit ailelerine Türk bayrağı ve karanfil hediye edildi.

ŞEHİT VE GAZİLER ÜNYE’DE ANILDI

26.03.2017 / Günün Nöbetçi Eczanesi